Nieuws

Wie zwaait de scepter over Maastricht in 2025?

17 september 2024 ZHH Mooswief

Zweren op ’t nejkiske vaan Vrouw Verzjevé, salueren naar ’t veendel van de Kachelpiepers, jong en oud opwarmen voor de Vastelaovend, de macht halen in het stadhuis en Maastricht voorgaan tijdens de drei zwoer meh plezerege daog vaan Vastelaovend. Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers zoekt dé uitverkorene die, samen met zijn partner, vier weken lang letterlijk de scepter zal zwaaien over de stad en het vastelaovendvierend volk vaan Mestreech.
Kortom: de zoektocht naar ‘De Groeten Oonbekinde’ wordt gestart.

Ken jij die stralende en aimabele aanjager die in elke vezel Vastelaovend voelt, de Mestreechter Geis in zijn poriën heeft en overal kan overbrengen, die – bij voorkeur- maatschappelijk actief is en ’t Mestreechs beter spreekt dan de allerbeste?

Geef hem dan snel op voor het mooiste tijdelijke ambt dat Maastricht kent.

Woordvoerder Armand Peereboom van de Tempeleers: “Een gezonde dosis humor is een pré, net als het kunnen verbinden van alle soorten stadgenoten bij zowel de lach als de traan.
De rol van zijn (eventuele) partner wordt ook steeds belangrijker, dus we zoeken een Stadsprins met rapportcijfer 10 en een partner die daar een 11 van maakt. Elk jaar vinden we weer de allerbeste, en dat gaat ook voor 2025 ongetwijfeld weer lukken.”

De Tempeleers vragen het vastelaovendvierend volk om droomkandidaten zorgvuldig en met

uitgebreide motivatie aan te dragen. Gevraagd wordt om de kandidaat zo grondig mogelijk te beschrijven en de voordracht te voorzien van actuele foto’s en relevante contactgegevens van de kandidaat. Het formulier en het adres waar de voordracht naartoe gestuurd mag worden, is HIER te vinden. De Tempeleers bewaren de aangedragen persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk.

Om het ‘best bewaarde geheim van Maastricht’ eer aan te doen, houden de Tempeleers de lippen stijf op elkaar over eventuele voordrachten en kan er niet over gecorrespondeerd worden over de uitkomst. ‘Zienen Hoegen Hoeglöstegheid’ zal worden uitgeroepen op zondag 2 februari 2025 om 15.11 uur op de Markt.

Terug naar overzicht